Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Πράκτορες του πλανήτη - Η εκδίκηση του Πουφ, Ανδρεάδη Ελένη


Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο του βιβλίου αμέσως θέλεις να το ανοίξεις να το διαβάσεις:

"Έχεις μονάχα 24 ώρες να βρεις τρία υπερόπλα και να σώσεις τον κόσμο. Δέχεσαι την επικίνδυνη αυτή μυστική αποστολή; Αν όχι, ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ και απομακρύνσου σιγάσ σιγά, παριστάνοντας το αδιάφορο παιδί. Διότι αν κατά λάθος το ανολιξεις, θα βρεις άκρως απόρρητα στοιχεία σχετικά μετο ύπουλο πλάνο του Πουφ να κάνει το κόσμο καμίνι! Μπορεί και να σε φάει ένα τζάγκουαρ στον Αμαζόνιο! Η να πεσεις επάνω σε μια αγελάδα!
                                             ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!"

Είναι ένα βιβλίο που κρατάει το ενδιαφέρον διότι τα μυστικά και η λύση δεν βρίσκονται μονο κρυμμένα στο βιβλίο. Το παιδί ειναι ο πρωταγωνιστής που καλειται να διαβάσει το βιβλιο και να λύσει γρίφους αλλά και να βρει πληροφορίες στο διαδίκτυο, να ακούσει μυστικές συνομιλίες χρησιμοποιώντας QR codes και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ είναι ότι δίνονται σημαντικές πληροφορίες για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για το πώς συμβάλλει ο άνθρωπος σε αυτή με διάφορες ενέργειες (πχ ξυλία, κτηνοτροφία κλπ), με τρόπο βιωματικό και παιχνιδιάρικο...ακριβώς όπως μας αρέσει!

Και φυσικά το να διαβάσουμε το βιβλίο και να λύσουμε το μυστήριο δεν σημαίνει ότι η αποστολή μας τελείωσε!
Ο εκπαιδευτής πρακτόρων Ωμέγα που μας θέτει την αποστολή, μας καλεί επίσης να γίνουμε και επίσημα πράκτορες του πλανήτη και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από την ιστοσελίδα τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! Διότι ο πλανήτης μας έχει ανάγκη συνέχεια!


Ε, γρήγορα .....μην αργείτε....ο πλανήτης μας χρειάζεταιιιιιιιι!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου