Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ζωγραφηγήσεις από την Λήδα Βαρβαρούση!


 Για τις Ζωγραφηγήσεις της Λήδας Βαρβαρούση είχα πρωτοακούσει πριν από 2-3 χρόνια όταν η Χριστιάννα γύρισε ενθουσιασμένη απο το σχολείο και μου είπε οτι την επόμενη εβδομάδα περιμένουν την εικονογράφο/συγγραφέα να επισκεφθεί το σχολείο της και να ζωγραφήσει μαζί με τα παιδιά!
Οι επόμενες μερες κυλούσαν ..... βασανιστηκά αργά μια και κάθε μέρα μετράγαμε αντίστροφα τις ώρες!


Την εβδομάδα που η συγγραφέας ήταν μαζί με τα παιδιά, όλα τους ανεξαιρέτως ξύπναγαν με όρεξη να πάνε στο σχολείο και ετοιμάζονταν χωρίς γκρίνιες και φωνές τα πρωινά! Όλες οι μαμάδες το παρατηρήσαμε αυτό!
Όταν λοιπόν φέτος είδα οτι θα έχει ζωγραφηγήσεις στο ενυδρείο του Ηρακλείου δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσω την Χριστιάννα. Η φράση "Η Λήδα Βαρβαρούση θα είναι στο ενυδρείο αύριο...." έμεινε μισοτελειωμένη μια και η θησαυρούλα μου άρχισε να χοροπηδάει από την χαρά της!


Φτάσαμε λοιπόν και σε λίγο άρχισε η ζωγραφήγηση!
Η αλήθεια είναι πως όπως και να σας το περιγράψω πάλι λίγα θα πω. Η εικονογράφος/συγγραφέας, γεμάτη όρεξη και θετική ενέργεια, ζωντάνευε τους ήρωες καθώς μας διηγιόταν την ιστορία ζωγραφίζοντάς τους σε ένα μεγάλο λευκό χαρτί που είχε καλύψει τον τοίχο. Εννοείται πως τα παιδιά είχαν ενεργό μέρος στην αφήγηση αφού έδιναν δικά τους στοιχεία και εμπλούτιζαν με την φαντασία τους την ιστορία του στεναχωρημένου καρχαρία!

Όλα τα είχε αυτή η αφήγηση: ζωγραφική, τραγούδια, αστεία, εκπλήξεις.... μέχρι και πασαρέλα έκαναν τα "ψαράκια" μας.


Στο τέλος ένα μεγάλο χαρτί στρώθηκε στο πάτωμα για να μπορέσουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν παρέα με την Βαρβαρούση, η οποία στιγμή δεν έφυγε από κοντά τους και με πολλή χαρά ανταποκρινόταν στο καθένα παιδί ξεχωριστά.


Αν γίνονται στην πολη σας Ζωγραφηγήσεις μην τις χάσετε! Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσουν όσο και εμάς και θα λατρέψετε την εικονογράφο/συγγραφέα!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις Ζωγραφηγήσεις μπείτε στο site στης Λήδας Βαρβαρούση εδώ αλλά και στο facebook εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου