Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Ξεχωρίζω και σφυρίζω, Biddulph Rob


Είναι σκυλίσια η ζωη στην πόλη για κάποιον που ξεχωρίζει από τους άλλους! Νιώθει πολύ μοναξιά η μοναδική αυτή η σκυλίτσα, γι αυτό παίρνει την βαλίτσα της και ταξιδεύει στον κόσμο για να βρει ένα μέρος για να ταιριάξει.
Όμως μέσα από το ταξίδι της θα μάθει ότι τελικά σπίτι της ήταν ακριβώς εκεί που έπρεπε και δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στην ζωή της!


Ένα πολύ όμορφο και τρυφερό βιβλίο για την μοναδικότητα που κουβαλάμε όλοι μας και την αποδοχή του διαφορετικού.

Το κείμενο τόσο όσο χρειάζεται και με πολύ διασκεδαστικό τρόπο στέλνει το μήνυμα που θέλει!
Απευθύνεται σε παιδάκια 4+

Στα παιδιά άρεσε πολύ αυτή η σκυλίτσα και ειδικά στον Γιώργο έκανε εντύπωση το ... "σχήμα" της.

- Μαμά τι περίεργο σχήμα έχει! Δεν υπάρχει αλήθεια τέτοιος σκύλος!

Έτσι ψάξαμε και είδαμε εικόνες με διαφορετικές ράτσες σκύλων και μάλιστα μάθαμε σε ποια ράτσα ανήκει η πρωταγωνίστρια.... Είναι Ντατσχάουντ ή αλλιώς Λουκάνικο! Φυσικά αυτό προκάλεσε πολύ γέλιο.

Στην συνέχεια ζωγραφίσαμε τα δικά μας διαφορετικά Ντατσχάουντς.

Και με αφορμή την παρακάτω εικόνα από το βιβλίο...

πήρα 2 λευκές κόλες Α4 και τις χώρισα σε 4 όμοια τμήματα, έγραψα την εποχή σε κάθε μία και ζωγράφισα από ένα κύκλο μέσα σε κάθε περιοχή. Σκοπός ήταν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον κύκλο και να τον εντάξουν σε μια ζωγραφιά που να ταιριάζει στην συγκεκριμένη εποχή.

 Ο Γιώργος λοιπόν έκανε ένα λουλούδι για την Άνοιξη, έναν ήλιο για το Καλοκαίρι, "κάτι" (που δεν κατάλαβα τι ειναι ούτε ήθελε να μου πει) για το φθινόπωρο και έναν χιονάνθρωπο για το χειμώνα
Η Χριστιάννα έκανε ένα κεφάλι εντόμου για την άνοιξη (με την σημείωση η Άνοιξη ειναι η αγαπημένη εποχή των εντόμων), εναν ήλιο για το καλοκαίρι, την τρύπα από ένα καλειδοσκόπιο μου είπε που κοιτάς από μεσα και σου δείχνει τα χρώματα του φθινοπώρου, και μια αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη!
Όπως καταλάβατε το κατα-ευχαρηστηθήκαμε από όλες τις απόψεις!

Ένα ακόμα βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με μια υπέροχη ιστορία και καταπληκτική εικονογράφηση!

Σας φιλώ γλυκά!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου