Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Διαβάσαμε το ... Μια καρδιά, της Μαρίνας Γιώτη



Μας συγκίνησε και τις δύο.
Το διαβάσαμε το βράδυ στο κρεβάτι της αγκαλιά και πραγματικά ήταν λες και κάποιος έχει μπει στις σκέψεις μου και τις έγραψε στο χαρτί.

Όλο το κείμενο ξεχειλίζει από αγάπη αληθινή, από συναισθήματα που πραγματικά μια μάνα νιώθει για το παιδί της ανεξάρτητα αν είναι αγόρι ή κορίτσι.


Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αφού διαβάζοντας το οπισθόφυλλο μαθαίνουμε οτι η συγγραφέας το έγραψε αρχικά ως γράμμα για την 2 χρονών τότε κόρη της. Καθώς η σχέση μητέρας - κόρης συχνά περνάει από σαράντα κύματα εκεί κοντά στην εφηβεία, ήθελε να θυμάται πως ό,τι κι αν γίνει, θα είναι πάντα δίπλα της, ο φύλακας άγγελός της, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της.

H εικονογράφηση τόσο όμορφη και τόσο δυνατή στα χρωματα του άσπρου και του μαύρου με το κόκκινο να δίνει έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία, είναι ό,τι αρμόζει σε ένα τέτοιο κείμενο. Ξεκάθαρες γραμμές, αποδίδουν ακριβώς το νόημα του βιβλίου αποτυπώνοντας σκηνές που όλες έχουμε στο μυαλό μας με τα παιδιά μας.

Είναι ένα βιβλίο δώρο για το κοριτσάκι μας που θα το συντροφεύει για όλη του την ζωή. Για αυτό ακριβώς το λόγο έχει αφιέρωση στην πρώτη σελίδα με χώρο για να γράψουμε το όνομά της και να γίνει πιο προσωπικό!Η Χριστιάννα μου συγκινήθηκε και το λάτρεψε! Το βράδυ εκείνο δεν ήθελα να ξεκολλήσω από το κρεβάτι της!

Είμαι σίγουρη πως όσοι έχετε κορίτσια θα το λατρέψετε εξίσου!

Δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Διόπτρα.
Σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο: