Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Το σχέδιο της Ρέιμι, Κέιτ ΝτιΚαμίλο


Έχεις φτάσει ποτέ στο σημείο να νιώθεις πως τα πάντα,
κυριολεκτικά τα πάντα,
εξαρτώνται από σένα;

Ο πατέρας της δεκάχρονης Ρέιμι Κλάρκ έφυγε από το σπίτι. Η Ρέιμι λοιπόν έχει στο μυαλό της ένα σχέδιο. Αν κερδίσει τον διαγωνισμό Νεαρή Μις Λάστιχα Κεντρικής Φλόριντα, τότε ο πατέρας της θα δει τις φωτογραφίες στις εφημερίδες, θα καταλάβει τι καταπληκτική κόρη έχει και θα ξαναγυρίσει πίσω.


Θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο και ξεκινάει αμέσως μαθήματα περιστροφής ραβδιού, που είναι μία από τις ικανότητες στις οποίες θα διαγωνιστεί. Όμως τα πράγματα αποδεικνύονται λίγο πιο περίπλοκα από ό,τι το είχε σχεδιάσει. Μαζί της κάνουν μάθημα η Λουιζιάνα Ελεφάντε, μια ντελικάτη αλλά εύφραστη κοπέλα, και η πεισματάρα Μπέβερλι Ταπίνσκι. Η Λουιζιάνα θέλει να κερδίσει τα χρήματα, γιατί τα έχει ανάγκη, ωστόσο η Μπέβερλι έχει στο νου της κάτι εντελώς διαφορετικό. Να καταστρέψει τον διαγωνισμό.
Χωρίς να το καταλάβουν οι τριες τους ενώνονται για να βοηθήσουν η μία την άλλη και τελικά καταφέρνουν η κάθε μια τον στόχο της όμως όχι όπως το είχαν φανταστεί! 

Είναι μια ιστορία που δεν έχει μάγους και ξόρκια, ούτε οι ήρωες έχουν σουπερ δυνάμεις. Μια καθημερινή ιστορία, η οποία χρονικά τοποθετείται γύρω στο 1975, τριών κοριτσιών που δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από το να κερδίσουν το βραβείο στο διαγωνισμό Νεαρή Μις Λάστιχα Κεντρικής Φλόριντα. Συναντιούνται στο μάθημα περιστροφής ραβδιού και μέσα απο τα προβλήματά τους έρχονται αντιμέτωπα με τις αλήθειες τους και ωριμάζουν μέσα από τα γεγονότα. Η διαφορετικότητά τους τις συμπληρώνει και τις δένει σαν ομάδα και αποτελεί τη δυναμή τους για τις δύσκολες καταστάσεις.
Παρόλο που θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις ένα στενάχωρο βιβλίο, μια και πίσω από κάθε κορίτσι κρύβεται μια θλιβερή ιστορία, παρόλα αυτά η συγγραφέας το έχει γράψει τόσο έξυπνα που δεν το νιώθεις βαρύ, καθώς είναι γραμμένο με ευαισθησία και εστιάζει στο τώρα με αρκετό χιούμορ.

"Τι παράξενο, το πιο παράξενο πράγμα! 

Πώς η ευτυχία ερχόταν από το πουθενά και φούσκωνε την ψυχή σου."

Έχει μικρά κεφάλαια και έτσι το διάβασμα δεν είναι κουραστικό για τα παιδιά αυτής της ηλικίας αφού μπορούν πολύ εύκολα αν κουραστούν να ολοκληρώσουν το μικρό κεφάλαιο και να σταματήσουν.

Επειδή οι χαρακτήρες που βιβλίου είναι όλες κορίτσια και γυναίκες (από άντρες έχουμε τον μπαμπά της Ρέιμι και τον ναυαγωσώστη που δεν έχουν ρόλο απλά αναφέρονται λίγο στο κείμενο, ένας φύλακας και ο βιβλιοθηκάριος που έχουν από μια ατάκα) και επιπλέον είναι η ιστορία που αφορά σε 3 κοριτσια, νομίζω πως περισσότερο απευθύνεται σε κοριτσίστικο κοινό παρά σε αγόρια.

Είναι ένα βιβλίο που θέλω πολύ να διαβάσει η Χριστιάννα μου!
Προτείνεται για παιδιά 10+.
Δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου