Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Διαβάσαμε το ... Οδός αγοράς, τέρμα!


Είναι από εκείνα τα βιβλία που τα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Από εκείνα που μας δίνουν σπουδαία και διαχρονικά μηνύματα και πρέπει να το διαβάσουν και οι μεγάλοι, οπωσδήποτε!


Το βιβλίο "Οδός Αγοράς, Τέρμα!" του  Ματ Ντε Λα Πένια από τις εκδόσεις Polaris είναι κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο για την αγάπη ανάμεσα σε μια γιαγιά και στον εγγονό της.

Ο Σίτζεϊ βγήκε από την εκκλησία και χώθηκε κάτω από την ομπρέλα της γιαγιάς του.
"Γιατί να περιμένουμε το λεωφορείο μέσα σε τέτοια βροχή;" διαμαρτύρεται.
"Γιατί εμείς δεν έχουμε αυτοκίνητο;"
"Γιατί πρέπει πάντα να πηγαίνουμε εκεί;"
 
Η γιαγιά όμως, μια γυναίκα με υπέροχη ψυχή και μεγάλη σοφία, δίνει την ευκαιρία στον μικρό Σίτζεϊ να ανοίξει το μυαλό του και να δει με τα μάτια της καρδιάς την ομορφιά που κρύβουν οι λεπτομέριες της καθημερινότητάς μας, τις οποίες προσπερπερνάμε θεωρώντας τες τόσο δεδομένες και τετρημένες.
Aκόμα και αν όλα δείχνουν άσχημα, αρκεί να σηκώσουμε τα μάτια να δούμε πως ο ήλιος μας χαμογελά και να πάρουμε μια βαθιά ανάσα για να γευτούμε την ζωή! Ακόμα και αν κάποιοι άνθρωποι μας απογοήτευσαν ή μας πόνεσαν υπάρχουν τόσοι άλλοι που μας δίνουν χαρά και αγάπη.
Ακόμα και αν ζούμε μια δύσκολη κατάσταση, αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας και θα βρούμε τόσους ανθρώπους που μας δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς!



Η εικονογράφηση του Christian Robinson, με απλά σχήματα και ζωντανά χρώματα μας δίνει μια πολύ ρεαλιστική εικόνα της πραγματικότητας και της κρυμένης ομορφιάς που υπάρχει γύρω μας.

Ένα βιβλίο που του αξίζουν πολλές αναγνώσεις και μια θέση στην βιβλιοθήκη μας!

Το βιβλίο ανακυρήχθηκε 
Newbery Medalist 2016 (ALA) , έχει τιμηθεί με 13 άλλα βραβεία και προτείνεται για παιδιά 5+. Δείτε περισσότερα στο site των εκδόσεων Polaris εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου