Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Διαβάσαμε το ... Πράκτορες του Πλανήτη, της Ελένης Ανδρεάδη


"Γιούπιιιιιιι!"
Φώναξε η Χριστιάννα μόλις της έδειξα το βιβλίο που ήρθε στο σπίτι μας!


"Τα τέρατα των ωκεανών" είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς Πράκτορες του πλανήτη, της Ελένης Ανδρεάδη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, για την οποία σας είχαμε μιλήσει σε αυτό το άρθρο

Όπως πιθανότατα καταλάβατε από τις "φωνές" της Χριστιάννας, είναι από τα βιβλία που αγαπάμε πολύ. Και αυτό γιατί συνδιάζει την διασκέδαση με την δράση και την αγωνία. Επιπλέον σε βάζει μέσα στην ιστορία μια ο αναγνώστης γίνεται ενεργό μέλος της ομάδας των παιδιών πρακτόρων. 
Η ιστορία ξεκινάει με το παρακάτω "συνομωτικό" μήνυμα:



 Αυτή την φορά λοιπόν, έχουμε μόνο 48 ώρες για να σώσουμε τον πλανήτη από την καταστροφή. Η αποστολή μας είναι να σταματήσουμε το πιο ύπουλο πλάνο, του πιο ύπουλου κακούργου που θέλει να κυριεύσει τους ωκεανούς του κόσμου.
Πέφτουμε με αλεξίπτωτα, ταξιδεύουμε με ένα περίεργο αερο-υποβρύχιο, κολυμπάμε σε μυστηριώδη πράσινα νερά και εισβάλουμε σε μυστική υποθαλάσσια βάση.
Για άλλη μια φορά η Ελένη Ανδρεάδη στήνει ένα φανταστικό περιπετειώδες σκηνικό, με αρκετή δόση αγωνίας και κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.
Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα μηνύματα που στέλνει και οι λύσεις που δίνει για την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά σε αρκετές σελίδες υπάρχουν QR Codes με ηχογραφημένα κρυφά μηνύματα και ντοκουμέντα!



Ευχάριστη έκπληξη στο τέλος του βιβλίου ο μυστικός φάκελος με πρακτορικά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας μάχη με τα τέρατα. 



Η εικονογράφηση απλά τέλεια! Ο πράκτορας 00Σκιτσογράφος Στέφανος Κολτσιδόπουλος δίνει μορφή στους κακούς με μοναδικό τρόπο και με το ξεχωριστό στήσιμο σε κάθε σελίδα κάνει το βιβλίο πολύ ζωντανό! Άλλο ένα βιβλίο που το διαβάσαμε μονορούφι και σας το συστήνουμε! Γιατί ο πλανήτης μας χρειάζεται περισσότερους πράκτορες!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, με αντικείμενο την βιωματική εκπαίδευση και δράση των παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης έχουν λάβει την έγκριση και
έχουν βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο www.planetagents.org

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου