Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Διαβάσαμε το ... Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα, του Neil Gaiman


Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας μπαμπάς που πάει να πάρει γάλα, με έναν στεγόσαυρο που οδηγεί αερόστατο, με ένα ιπτάνο δίσκο μεγάλο σαν γήπεδο, με πιράνχας, με πειρατές και ηφαίστεια που εκρύγνυνται, με φυλές ξεχασμένες στο χρόνο, με πολύχρωμα πόνι.... και αν συνεχίσω θα νομίζετε πως έχω μπερδευτεί πολύ.
Όμως αυτο το βιβλίο του Neil Gaiman τα έχει σχεδόν όλα ...και είναι πολύ αστείο! Το διαβάζαμε με την Χριστιάννα μου στο κρεβάτι της και κοντεύαμε να ξυπνήσουμε τον αδερφό της από τα γέλια!
Είναι αλήθεια πως ο Gaiman είναι ιδιαίτερος και δεν είναι για όλα τα γούστα.
Αλλά αυτή η ιστορία μου κίνησε το ενδιαφέρον απο την στιγμή που διάβασα την περίληψη....

Η μαμά της ιστορίας που λέτε θα έφευγε για ένα συνέδριο και υπενθύμισε στον μπαμπά ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα που έπρεπε να γίνουν όσο έλειπε. Ο μπαμπάς διάβαζε εφημερίδα. Παρόλο που φαινόταν να μην την προσέχει, είχε ακούσει πολύ προσεκτικά αυτά που του είπε και τα επανέλαβε όλα αυτολεξεί.
Δυστυχώς όμως το πρωι είχε ξεχάσει να πάρει γάλα για το πρωινό των παιδιών τους, και έτσι πετάχτηκε μέχρι την γωνία για να το φέρει. Όμως πέρασε αρκετή ώρα (τόση ώστε τα παιδιά να βαρεθούν και να φάνε τα δημητριακά σκέτα, να παίξουν βιολί, να φτιάξουν και να πιουν πορτοκαλάδα)... και κάποια στιγμή ο πατέρας επιστρέφει.... και τότε ξεκινάει να περιγράφει τι συνέβει και του πήρε τόοοοοση ώρα.....


"Ήμουν, που λέτε, πάνω στην άκρη της σανίδας και με περίμενε σίγουρος θάνατος, όταν ξαφνικά μια σκοινένια σκάλα ακούμπησε τον ώμο μου και ακουσα μια βαθιά και βροντερή φωνή να λέει:
ΓΡΗΓΟΡΑ! ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ!"

...και εδώ μπαίνουν οι εξωγήινοι, ο στεγόσαυρος, οι πειρατές, τα πιράνχας και πολλά πολλά ακόμα!

Είναι μια ιστορία γεμάτη αφάνταστες ανατροπές και περιπέτεια που κρατάει την ενδιαφέρον σας όπως εσείς θα κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια
μέχρι το τέλος!

Τώρα αν όλα αυτά έγιναν πράγματι, αυτό θα το κρίνετε εσείς! Εμείς πάντως τον πιστεύουμε!

Στο εισαγωγικό σημείωμα ο συγγραφέας μας λέει πως το συγκεκριμένο βιβλίο το έγραψε από τύψεις για το  "Η μέρα που αντάλλαξα τον μπαμπά μου με δύο χρυσόψαρα", η οποία ειναι η ιστορία ενός αγοριού που καταφέρνει να πραγματοποιήσει μια τέτοια ανταλλαγή. Και αυτό συνεβει γιατί ο μπαμπας του ήταν τόσο "απασχολημένος" να διαβάζει την εφημερίδα του που δεν "πήρε πρέφα" τι έγινε. Ο Gaiman λοιπόν θεωρεί ότι αδίκησε τους μπαμπάδες και αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο στο οποίο ο μπαμπάς κάνει όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα που κάνουν και στην πραγματικότητα οι πατεράδες. Στην προκειμένη περίπτωση θα πάρει το γάλα για το πρωινό των παιδιών του. 

Ένα παιχνίδι που παίζαμε με την Χριστιάννα της επόμενες μέρες είναι να φτιάχνουμε τέτοιες ευφάνταστες ιστορίες για πράγματα της καθημερινότητας πχ τι μου ειχε συμβει καθώς μαγείρευα, ή όσο έκανε τα μαθηματά της, ή όταν κάναμε μπάνιο κλπ! 

Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει πολύ!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο site των εκδόσεων Παπαδόπουλος εδώ.

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου