Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Αγαπημένα βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο στα αγγλικά!

 Τα υπέροχα βιβλία μυθολογίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τώρα και στα αγγλικά έτοιμα να αγαπηθούν και από τους αγγλόφωνους φίλους μας! Πρόκειται για τις σειρές Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας και Μυθολογικά παραμύθια, που τόσο έχουν λατρέψει τα παιδιά. 

Με υπέροχη μετάφραση από τη Βασιλική Μήσιου και τον Λύο Καλοβυρνά, είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!
Οι δύο τίτλοι που σας προτείνουμε δεν είναι τυχαίοι. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

"The Minotaur and the Labyrinth"
Πρόκειται για το βιβλίο του Κώστα Πούλου "Λαβύρινθος και Μινώταυρος" στο οποίο διαβάζουμε το γνωστό μύθο από άλλη οπτική γωνία. Αυτή τη φορά ακούμε την ιστορία από την μεριά του Μινώταυρου, ο οποίος μας αφηγείται τη ζωή του, και μας περιγράφει τα συναισθήματά του όταν έμαθε για την προδοσία της αδερφής του, της Αριάδνης.



Το βιβλίο περιέχει στο τέλος της ιστορίας, περισσότερες πληροφορίες για τον μύθο του Μινώταυρου και του Θησέα, σχέδια από τα ανάκτορα τόσο της Κνωσσού όσο και από τα ανάκτορα της Ζάκρου, των Μαλλίων και της Φαιστού, καθώς και ένα πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς αναγνώστες.





 "Τhe stoneboat" , της αγαπημένης Αγγελικής Δαρλάση


Το πετροκάραβο, όπως είναι ο τίτλος του στα ελληνικά, πρόκειται για τον θρύλο που μας έρχεται από το νησί του Πόρου. Όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί θα έχουν προσέξει ένα από τα πολλά πετροκάραβα της χώρας μας. Μια σειρά από βράχια μέσα στη  θάλασσα που παραμπέμπουν σε καράβι, έδιναν ερεθίσματα στη φαντασία των κατοίκων οι οποίοι έφτιαχναν αυτές τις ιστορίες που σώζονται ακόμα και σήμερα! 

Η νεράιδα της ιστορίας μας ήταν καπετάνισσα. Είχε το πιο δυνατό και γρήγορο καράβι και περηφανευόταν συνέχεια για αυτό. Δεν μπορούσε να την παραβγεί κανείς, δεν υπήρχε αντάξιος αντίπαλος. Μέχρι που ένα βράδυ αποφάσισε να παραβγεί με το φεγγάρι...
Στην συγκεκριμένη ιστορία θα βρείτε και QRCode στο τέλος του βιβλίου για να την ακούσετε στο κινητό σας ή στο τάμπλετ.


Υπέροχες ιστορίες και οι δύο, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και είναι μια ωραία ευκαιρία για τα μεγαλύτερα παιδιά μας να εξασκήσουν τα αγγλικά τους! Ήδη η Χριστιάννα μου έχει ξεκινήσει!

Σας φιλώ γλυκά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου