Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Διαβάσαμε και παίξαμε με το βιβλίο... Πρώτος απ' το τέλος, των William Bee και Kate Hindley


Ο Άλμπερτ είναι ένα συνηθισμένο αγόρι με ένα πολύ ασυνήθιστο κατοικίδιο, τον Σίντνεϊ. Ο Σίντνεϊ είναι ένα τέρας, αλλά είναι και το καλύτερο κατοικίδιο σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Άλμπερτ!
Έτσι, όταν μαθαίνει οτι γίνεται διαγωνισμός για το καλύτερο κατοικίδιο τέρας του κόσμου, είναι σίγουρος πως ο Σίντνεϊ θα κερδίσει το πρώτο βραβείο!




Πολλά τέρατα έχουν μαζευτεί έξω από την αίθουσα του διαγωνισμού, έτοιμα να κατακτήσουν τον τίτλο, αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο. Πρέπει να συγκεντρώσουν την καλύτερη βαθμολογία σε 5 γύρους. Ποιος έχει τα πιο τριχωτά σπυριά; Ποιο τέρας πετάει πιο ψηλά; Ποιο έχει τα περισσότερα παράσιτα και ποιο τη βρομερότερη μυρωδιά και την πιο καυτή ανάσα;




Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δυστυχώς ο Σίντντεϊ δεν τα πάει και πολύ καλά. Δεν έχει πολλά σπυριά μια και πλένεται καθημερινά, ούτε πετάει ψηλά αφού τα πόδια του με τα βίας δεν ακουμπάνε στο έδαφος. Δεν έχει καυτή ανάσα, ούτε απαίσια μυρωδιά.
"Θεέ μου, τι ντροπή!" σκέφτεται ο Άλμπερτ.



Όπως είναι λογικό λοιπόν, το βραβείου του καλύτερου κατοικίδιου τέρατος στον κόσμο δεν το κέρδισε ο Σίντνεϊ... όμως μια στιγμή; Γιατί τον φωνάζουν; Για ποιο νέο ρεκόρ μιλάνε που έσπασε;
Τελικά τι είναι σημαντικό σε ένα διαγωνισμό; Μόνο η νίκη;



"Ποιος θέλει ένα τεράστιο, ΤΡΙΧΩΤΟ, ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ, ΒΡΟΜΕΡΟ, ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΦΛΟΓΕΣ για κατοικίδιο; Ειδικά όταν μπορεί να έχει ένα τεράστιο, ΧΝΟΥΔΩΤΟ, ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ τέρας που είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣ."


Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για τη φιλία και την σημασία του να απολαμβάνεις την διαδικασία των αγώνων και να μην κολλάς στο αποτέλεσμα, με φανταστική εικονογράφηση που αρέσει στα παιδιά πολύ! Ένα βιβλίο με πολλές λεπτομέρειες στις εικόνες που σε κάθε ανάγνωσμα ανακαλύπτεις και άλλα μικρά αστεία σημεία! Για παιδιά από 4χρ.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στη σελίδα των
εκδόσεων ΚΟΚΚΙΝΟ, εδώ.


Δραστηριότητες που κάναμε με αφορμή το βιβλίο:

- Σκεφτήκαμε και άλλους γύρους για να διαγωνιστούν τα τέρατα: του πιο δυνατού βρυχηθμού, της πιο απαίσιας όψης, της πιο μακριάς και σαλιάρας γλώσσας κλπ...

(νατουραλιστική, διαπροσωπική, γλωσσική νοημοσύνη)- Επειδή έχουμε κατοικίδια σκεφτήκαμε σε τι διαγωνισμό θα έπαιρναν μέρος και θα κατάφερναν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. Φτιάξαμε δηλαδή τους γύρους στα μέτρα των μικρών μας φίλων. Έτσι για τη Ντόλι μας, την σκυλίτσα, έχουμε:
1ος γύρος: το πιο γλυψιάρικο σκυλάκι,
2ος γύρος: το πιο χουζούρικο
3ος γύρος: της πιο κουνιστής ουρίτσας
4ος γύρος: του άπατου στομαχιού (δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρωει)
κλπ
Ακολούθησαν βέβαια διαγωνισμοί για τον Τζίντζερ τη χελώνα μας και για τον Ηρακλή, τον γάτο μας.
(νατουραλιστική, διαπροσωπική, ενδοπροσωπική, γλωσσική
νοημοσύνη)
- Τέλος, είδαμε για τα σκυλάκια τι ειδους αγωνες υπάρχουν και αν η σκυλίτσα μας θα τα καταφερνε να πάρει το πρώτο βραβείο. Μας εδωσε αφορμή να δούμε αν θα άλλαζε κάτι στα συναισθήματά μας. Θα την αγαπούσαμε λιγοτερο αν δεν τα κατάφερνε; Θα απογοητευόμασταν; Θα θυμώναμε μαζί της; Ήταν μια όμορφη ευκαιρία να δούμε πως το αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού δεν μας προσδιορίζει ούτε αλλάζει τον τρόπο που μας βλέπουν οι αγαπημένοι μας.

(νατουραλιστική, διαπροσωπική, γλωσσική, ενδοπροσωπική νοημοσύνη)

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου