Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Στην σκιά των Κενταύρων, Κώστας Πούλος

 Στα χέρια μας έπεσε αυτό το υπέροχο βιβλίο! Ό,τι πρέπει για την Χριστιάννα μου που πάει στην Γ' Δημοτικού και στο βιβλίο της ιστορίας έχουμε μπόλικη μυθολογία!
Σε αυτο το βιβλίο λοιπόν οι Κένταυροι μας αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, κάποιες γνωστές κάποιες λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου συναρπαστικές.
Η αφήγηση ξεκινάει με ένα κένταυρο που μας μιλάει για το πώς περνάει την μέρα του και τι του αρέσει να τρώει, για την καταγωγή τους, και συνεχίζει με τις περιπέτειες γνωστών Κεντάυρων της μυθολογίας.
Η εικονογράφηση παίζει και αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο μια και όχι μονο στηρίζει το κείμενο αλλά μας μεταφέρει με τα έντονα χρώματα και τις όμορφες εικόνες σε τόπους και χρόνους μακρινούς.

Μια μεγάλη ευχαριστη έκπληξη είναι τα εκπαιδευτικά παιχνιδια που προτείνονται στο τέλος του βιβλίου, αλλά και οι δραστηριότητες με τις εικόνες από το αντίγραφο της μετόπης με την Κενταυρομαχία που μας βοηθάνε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο στην τέχνη της εποχής αλλά και να καταλάβουμε τις αναπαραστάσεις στις μετόπες του Παρθενώνα!

Όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο βιβλίο που μιλάει για μυθικά πλάσματα κέντρισε την φαντασία της Χριστιάννας η οποία βάλθηκε να ζωγραφίζει δικά της μυθικά πλάσματα!!!


Από το οπισθόφυλλο:
Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας μιλούν για τον εαυτό τους. Μην τα φοβάσαι. Γνώρισέ τα. Οι Κένταυροι δεν είναι άνθρωποι. Ούτε άλογα. Είναι και τα δυο μαζί. Μερικοί είναι κακοί. Υπάρχουν όμως και καλοί. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι…
Με τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων. Που δεν είναι παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες ξεχασμένων θεών, αλλά συναρπαστικά παραμύθια δράσης, μέσα από τα οποία ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου.
Ηλικία: Από 4 ετών
Σελίδες: 40
για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο site των εκδόσεων Μεταίχμιο εδώ .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου