Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Καρότα σελιδοδείκτες!


Για την νέα μας συνάντηση με την ομαδα Βιβλιολαμπίδες (μια λέσχη ανάγνωσης για μικρά παιδιά, που έχουμε φτιάξει μαζί με άλλες 3 υπέροχες γυναίκες, θα σας τα πούμε όλα εν καιρώ), είχαμε να διαβάσουμε το βιβλίο "Γενναίος είσαι όταν λές αλήθεια" του Andreas Dierssen, και αποφάσισα να φτιάξω καροτάκια για το παιχνίδι που θα κάναμε με τα μικρά μας "λαγουδάκια". Τα χάρτινα καροτάκια δεν θα είχαν κάποια χρησιμότητα μετά το τέλος του παιχνιδιού και μια και δεν μου αρέσει να πετάω τσάμπα το "χαρτί" είπα να τα κάνω......σελιδοδείκτες!

Μια κλασική, για εμάς, κατασκευή (μπορείτε να δείτε εδώ και άλλους που είχαμε φτιάξει) που την μετατρέψαμε σε καρότο και η οποία τελικά βρήκε πάρα πολύ όμορφη και τα παιδιά ξετρελλάθηκαν!
Σχεδίασα λοιπόν ένα καρότο σε ένα πορτοκαλί χαρτόνι και το έκοψα. Μάλιστα έκανα μερικές γραμμούλες με το μολύβι μου για να δίνει την αισθηση του τρισδιάστατου.

Έκοψα μεμβράνη πλαστικοποίησης βιβλίων λίγο πιο μεγάλο σε υψος απο το καρότο και διπλάσιο σε πλάτος (οι δικές μου διαστάσεις ήταν 15Χ20).

 Και το τύλιξα (μπρος πίσω) και βγαίνει κάπως έτσι.....
 Στην συνέχεια το έκοψα περιμετρικά αφήνοντας λίγη πλαστική μεμβράνη γύρω γύρω, και έκανα μία τρύπα στο πάνω μερος κεντρικά.


Διάλεξα 2 πράσινες κορδέλες σε διαφορετικές αποχρώσεις και μεγέθη, το δίπλωσα στην μέση και πέρασα την μεριά που είναι διπλωμένη μεσα απο την τρύπα που είχα φτιάξει. 





Και έτοιμος ο σελιδοδείκτης!!!!
Το παιχνίδι που κάναμε με τους σελιδοδείκτες είχε τόση επιτυχία που τα παιδιά θέλανε μετά να το ξαναπαίξουμε!
Δεν φαντάζεστε την χαρά τους όταν τους είπα ότι μπορούν να πάρουν τα καροτάκια στο σπίτι τους!

Σας φιλώ γλυκά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου